fbpx

Elkészült első önálló online kurzusom!

Régóta foglalkozom az asszertivitás témakörével, ami egyre elterjedtebbé válik. Az elmúlt időszakban azonban számos alkalommal ütötte meg a fülemet kritikus hang ezzel a stílussal kapcsolatban. Sokan vélik úgy, hogy nem működik, hiába tanulják meg, nem tudják a hétköznapok részévé tenni. Ezekre a kritikákra, észrevételekre reagálva készült el a kurzus, ami a Szikra Kurzus oldalon vásárolható meg.

 Mire jó az asszertív kommunikáció stílus?

Amennyiben ezt a kommunikációs stílust alkalmazod a hétköznapokban, akkor könnyebben tudod kezelni vagy éppen elkerülni a konfliktusokat. Jobban meg tudod húzni saját határaidat, adott esetben bátrabban mondasz nemet, könnyebben vállalod fel véleményedet úgy, hogy közben nem bántod meg környezetedet. Aki asszertíven kommunikál, az érzéseivel is tisztában van, képes arra, hogy véleményeit leválassza a tényekről. Nyitottabban fogadja a másik fél észrevételeit, problémáit.

  • Jobban megismerheted saját magad.
  • Kiegyensúlyozottabbá, magabiztosabbá válhatsz
  • Csökkentheted a konfliktushelyzeteket
  • Megtanulhatsz nemet mondani
  • Nyitottabbá válhat hozzáállásod, gondolkodásmódod

 Gyorsan tanulható?

Ez egy kommunikációs stílus, amely a legtöbb helyzetben jól használható. Eszközrendszere világos, átlátható, értelmezhető. Azonban nem feltétlenül lehet gyorsan megtanulni. Sokszor a tervezettnél több időt vesz igénybe az, hogy valóban a hétköznapok részévé váljon, hogy valóban kiélezett szituációkban is előjöjjön, eszünkbe jusson. Tehát ha készen állsz egy nagyobb változásra, ha tudsz rá időt szánni, akkor vágj bele! De minden körülmények között légy türelmes magaddal. Két dolgot érdemes szem előtt tartani. Az egyik, hogy csak a saját kommunikációs stílusodat tudod megváltoztatni, a másik emberét nem. A másik pedig, hogy hagyj időt magadnak arra, hogy ezek a változások beérjenek. Ha mindezek tudatában tanulod, akkor sikerélmények fognak érni látható változást tapasztalsz.

 Online kurzus – egyéni ütemezés

A „Magabiztos önérvényesítés – Asszertivitás, mint életstílus” kurzust a Szikra Kurzusok oldalon tudod megvásárolni. Hosszú évek tapasztalatára alapozva állítottam össze a tematikát, amely komoly önismereti résszel rendelkezik. Azért éreztem ezt fontosnak, mert csak akkor tudod igazán sajátoddá tenni a stílust, ha eléggé ismered saját magadat ahhoz, hogy tudd, miben kell változnod. A kurzusban nagy hangsúlyt fektettem a coaching szemléletű gyakorlatokra. Emellett példákat és feladatokat is találsz benne bőven.

Amennyiben többet szeretnél tudni a tematikáról és a tananyagról, az alábbi linken mindent megtalálsz.