fbpx

A coaching célja az egyénben rejlő lehetőségek kibontakoztatása teljesítményének javítása által. Nem az illető tanítását jelenti, hanem a tanuláshoz való hozzásegítést.

Whitmore

A munkahelyen és a magánéletben egyaránt lehetnek problémáink. Olykor magunknak is nehéz bevallani, hiszen alapvetően sokunk fejében az van, hogy ezek nem is problémák, nem is kell vele foglalkozni, csak menni kell tovább. Azonban vannak olyan életesemények, olyan helyzetek, amikor nagyon nehéz egyedül, vagy olyanok segítségével dönteni, akik érintettek a kérdésben.

_1026999

Milyen életesemények lehetnek ezek?

Kinevezések, változások, állandó túlóra vagy éppen kapcsolati problémák, családi konfliktusok, hibás önkép, álláskeresés, pályaújrakezdés. A coaching témája tehát lehet bármi, ami személyes. A coach feladata, hogy segítse, támogassa, kísérje ügyfelét abban, hogy hogyan, milyen úton járva, milyen belső erőforrásokra támaszkodva tud előrébb lépni.

Kérdésekben a válaszod

Coachingban a coach NEM tanácsod ad. Kérdéseket, esetleg kimondottan coachok által kidolgozott eszközöket használva lépünk előre. Hogy miért? -jön is az első kérdés. Mert a Te válaszodat, a Te megoldásodat nem tudhatom, azt NEKED kell megtalálnod. A kérdésekkel azonban segítek Neked abban, hogy a SAJÁT megoldásodhoz juss közelebb.

Mi is az a coaching?

Edzés. Belső erőforrásaink edzése. És miért fontos ez?
Amiért általában az edzés: megerősödj, szívósabb legyél, könnyebben vészeld át a nehézségeket. Én pedig támogatlak abban, hogy az lehess, aki lenni szeretnél.

Coaching típusok

– üzleti, life,
– egyéni, csoportos, csapat.