Csoportos témák

Összegyűjtöttem néhány csoportos témát, amelyek az utóbbi időben nagyon népszerűek voltak. Jó lehetőséget adnak arra, hogy megismerd, kipróbáld a coachingban rejlő lehetőségeket.

A foglalkozások akár munkahelyen, munkaidő után, 2-2,5 óra alatt is megvalósíthatók. Kikapcsolódást, kitekintést nyújtanak. Egy teljes folyamatot nem ölel fel, de betekintést ad abba, hogy egy problémát hogyan lehet feldolgozni coaching eszközökkel.Az egyes témák sorozatba is rendezhetők, akkor egy komolyabb munkafolyamat alakítható ki. Akkor is hatékony a munka, ha a csoportban résztvevő személyek nem ismerik egymást.

Általában a maximum 12 fős csoportok kialakítását szoktam javasolni, hiszen úgy mindenkire jut idő és mindenki szívesen végighallgatja a másikat.Az időintervallum kialakítása rugalmas, egy-egy témával 2 órában, de ha van rá lehetőség akár 3 (2×1,5 órában) is nagyszerűen lehet dolgozni.

A megvalósítás helyszíne és időpontja rugalmas, megállapodástól függ. Amennyiben szeretnél többet tudni a csoportos témákról és lehetőségekről, keress elérhetőségeimen!

Eltűnt önbizalom nyomában

cof

Sokszor érezzük azt, hogy bár lenne több önbizalmunk. Bátrabbnak, határozottabbnak kellene lennünk, azonban mégsem megy. A végén pedig annyit mondunk: nincs önbizalmam.

De ez igaz? Valóban nincs? Az is lehetséges, hogy megvan, csak épp nem használjuk. A csoportos foglalkozás során az önbizalom fogalmát és a bennünk rejlő erőforrásokat kezdjük el feltérképezni.

Egy alkalom: gondolatébresztésre, iránymegjelölésre alkalmas.
Több alkalom: mélyebb csoportmunka, célok és irányvonalak kijelölése.
Javasolt létszám: max. 12 fő

Bennünk élő istennők - önismereti coaching

A cím mindent elárul: a csoportos coaching során azt térképezzük fel, hogy bennünk milyen archétípusok figyelhetők meg. A foglalkozás Shinoda Bolen könyve alapján zajlik, kimondottan nők számára (azért, mert csak a női istenek jelennek meg a feladatokban, külön könyv létezik a férfiak számára).

Egyetlen alkalom, amely arra ébreszt rá bennünket, hogy mik az erősségeink, mit szeretnénk esetleg fejleszteni magunkban.

A foglalkozás hossza: 2 – 2,5 óra
Javasolt létszám: max. 12 fő

bennunk_elo

Hogyan fogadjuk a segítséget?

IMG_20170708_121055

Gyakran előfordul, hogy elhalmoznak a feladatok. Akár munkahelyen, akár otthon. Ilyenkor jól jönne egy kis segítség… Vagy mégsem? Elfogadjuk, észrevesszük, ha segítséget kapunk?

Hogyan érezzük magunkat ilyenkor? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, hogy megnézzük: készek vagyunk-e arra, hogy fogadjuk a segítséget.

Foglalkozás hossza: 2 óra
Javasolt létszám: 12 fő

Kikapcs - képes vagyok pihenni?

Olykor nem egyszerű kiszakadni a hétköznapokból és valóban kikapcsolni. Nyaraláskor, szabadság alkalmával jön elő a kérdés, hogy képesek vagyunk arra, hogy gondolatainkat háttérbe szorítsuk és valóban kipihenjük magunkat az erre szánt időben?

A kérdés azért is fontos, mert aki nem tud igazán kikapcsolni, annak a feltöltődés és megújulás is nehezen, vagy egyáltalán nem megy.

Foglalkozás hossza: 2-2,5 óra
Javasolt létszám: max 12 fő

cof