fbpx

Coaching előnyei

Sokan évekig vívódnak, míg úgy döntenek, hogy bele mernek vágni egy coaching folyamatba. Olykor valóban nehéz saját magunkról beszélni, nehéz szembenézni évtizedes szokásokkal és nehéz megfogalmazni hibáinkat.

Azonban amint ezeken a dilemmákon túljutunk és úgy döntünk, hogy belevágunk a változásba, sok aspektusból változik személyiségünk, tágul látókörünk.

Ha úgy érzed, hogy készen állsz arra, hogy jobban megismerd önmagad, ha szeretnél időt és energiát szánni a változásra, a megújulásra, akkor jelentkezz egy “nulladik alkalomra”. Ez még semmilyen kötelezettséggel nem jár, megismerjük egymást, elmondom a coachingban rejlő lehetőségeket és ráérsz a “nulladik” alkalom után dönteni, hogy belevágsz-e.

cof

 Amiben biztosan változni fogsz

Önismeret

A coaching folyamat egy önismereti folyamat. Viselkedésed, cselekedeteid által teljes képet tudsz kialakítani magadról.

Megtudod, hogy melyek az erősségeid és melyek a fejlesztendő területek. Mérlegelni tudod, hogy miben szeretnél változni, miben szeretnél megújulni és mi az, amire határozottan büszke vagy magaddal kapcsolatban.

Karrier

Ha új munkahelyet keresel vagy valamilyen egészen új dologba szeretnél belevágni, teljesen természetes, hogy kérdések merülnek fel benned.

Hogy írjam meg az önéletrajzomat? Hogyan keressek új lehetőségeket? Merjek-e elindulni, váltani? Most van itt az ideje? És merre induljak?

Egyéni coaching folyamatban – az önismeret mélyítésével – ezekre a kérdésekre megkapod a választ.

Önbizalom

Az önbizalom növelése gyakori coaching téma. De sokszor nincs másra szükség, mint az értékeket, erősségeket rendszerezni magunkban. És már az is elvezet abba az irányba, hogy az önbizalmunk mivel erősíthető, mivel fejleszthető.

Időgazdálkodás

A magánéletben és a munkahelyen egyaránt gondot okozhat, ha nem elég hatékonyan gazdálkodunk az idővel.

Vannak azonban trükkök és praktikák, amelyeket ha tudatosan építünk be az életünkbe, határozottan javulhat az idővel való boldogulásunk. Akár a munkahelyen, akár a családi életben könnyedén vehetjük az akadályokat, ha az idő nyomását kevésbé érezzük a vállunkon.

Bizalom

Amikor az önismeretbe beleássuk magunkat eljutunk ahhoz a kérdéshez, hogy kiben bízhatunk és ki mennyire bízik bennünk.

Ez egy nagyon érdekes terület, mert ezzel kapunk teljes képet kapcsolatainkról, lehetőségeinkről és támogatóinkról.

Akár külső szemlélő bevonásával, akár saját szemszögből vizsgálva érdekes és hasznos konklúziókat vonhatunk le.