fbpx

A kreatív írás egy igen népszerű coaching eszköz. Egyik leglényegesebb eleme, hogy a fantáziát hozzuk mozgásba, kiszakadunk a valóságból és egy elképzelt jövőképet festünk le.

Keretek

A kreatív írás lényege, hogy megállás nélkül írj 10 percen keresztül! Nincs pihi vagy gondolkodás. Ha van egy kicsi nyugalmas időd, akkor vegyél elő egy tollat, papírt és egy stoppert. Indítsd el az órát és amíg megy a 10 perc, addig semmi mással ne foglalkozz, csak és kizárólag az írással.

Ha attól félsz, hogy nem jut eszedbe semmi, akkor azt írd le, hogy „épp nem jut eszembe semmi”. De az írást ne hagyd abba!

Tartalom

Írd le, hogy hogyan képzeled el magad pontosan egy év múlva. A dátum tehát a mai nap +1 év. Egy olyan élethelyzetet fess le, amiben egy év múlva élni szeretnél, ha minden elképzeléseid szerint alakul. Az írásban tehát a pozitív változásokra, újdonságokra, sikerre fókuszálj!

Az írásban ezekre térj ki:

 Hol vagy? Pontosan írd le a helyet, a környezetet, mik vesznek körül, ezekből mi igazán fontos neked.

Hogy vagy? Milyen érzések vannak benned? Hogy érzed magad? (Egyben vagy, rendben vagy? Milyen a hangulatod, kedved, lélekállapotod?

Kikkel vagy? Kik vesznek körül? Mennyire fontosak neked? Mit adnak neked? Miért jó, hogy ott vannak körülötted? (Család, barát, ismerősök, kollégák…)

Mit csinálsz? Hol dolgozol? Mit csinálsz szabadidődben? Mi tölt fel? Karrierre és magánéletre egyaránt térj ki!

Ami még fontos:

– írásod plasztikus, számodra jól elképzelhető legyen,
– kézzel írj és papírra,
– nem kell, hogy szép vagy olvasható legyen – az a lényeg, hogy Te tudd, hogy mi áll ott.

Feldolgozás

– ülésen beszélünk a feladatról, az ahhoz kapcsolódó érzésekről, benyomásokról, természetesen kérdések mentén.

Ha bármilyen kérdésed van a feladattal kapcsolatban, keress!!!:-)

Jó munkát:-)