fbpx

Előadások

_1027018

Az egyéni és csoportos coachingokon kívül szívesen vállalom előadások megtartását is. Számos „bevált” témám van, elsősorban a coaching népszerű kérdéskörében.

Időmenedzsment, konfliktuskezelés, munka-magánélet témakörökben szoktam előadni. Illetve a mÉrtékadó Család és KarrierPONT szakmai vezetőjeként több éve foglalkozom a nők munkaerőpiaci helyzetével, a GYES/GYED időszaka utáni pályaújrakezdéssel és a szerepek sokszínűségében való boldogulással.

Tapasztalatom szerint az előadások gondolatébresztők lehetnek, kimozdítanak a hétköznapokból vagy felfrissítenek, kitekintést adnak új lehetőségek irányába.

Az előadásaim mindegyike egyedi árazású, függ a megrendelő igényeitől, a résztvevők számától, a helyszíntől.

Néhány népszerű témajavaslat

Időmenedzsment

A hétköznapokban gyakran érezzük azt, hogy nincs időnk semmire. Nos, a nap mindannyiunknak 24 órából áll, azonban vannak praktikák, eszközök arra, hogy a rendelkezésre álló időt hasznosan és értékesen töltsük el. Ha ezt sikerül megvalósítanunk, akkor csökkenthető a stressz-szintünk, energikusabbak és elégedettebbek lehetünk. Az előadás célja, hogy az időmenedzsmenttel, hatékony időgazdálkodással kapcsolatos kérdéseket és lehetőségeket járjuk körül, hogy aztán a legjobbnak talált megoldás beépülhessen a hétköznapokba.

Home office - átok vagy áldás?

Az otthoni munkavégzés nagyon jó lehetőség, de nem mindenkinek. Előadásomban azt járom körül, hogy milyen helyzetben, milyen munkahelyen lehet jó megoldás, akár motivációs eszköz. Továbbá arra is kitérek, hogy milyen készségekre van szükségünk ahhoz, hogy hatékonyak és sikeresek legyünk ebben a munkavégzési formában.

Munka-magánélet egyensúly

Népszerű téma, tudjuk hogy fontos, de vajon létezik? Vagy ez is valami olyasmi mint „Colombo felesége”? A mi felelősségünk vagy a munkáltatónk felelőssége? Ezeket a kérdéseket járjuk körül és nézzük meg, hogy van-e rá válasz.

Konfliktuskezelés

Nap mint nap kerülünk konfliktusba. Akár otthon, akár a munkahelyen. Olykor tényleg aktív részesei leszünk, olykor elkerüljük. Azonban kihagyni vagy megúszni a legtöbb esetben nem lehet, ráadásul nagy veszélye, hogy később foglalkozunk vele, „zavar” bennünket. Ez pedig azt eredményezi, hogy stresszesnek érezzük magunkat, egy nagyobb konfliktus után például nem tudunk megfelelően pihenni, regenerálódni.
Az előadás célja, hogy mintát kapjunk arra, hogyan lehet a konfliktust hatékonyan kezelni, milyen trükköket építhetünk a hétköznapokba, hogy jobban tudjuk kezelni, megoldani ezeket a helyzeteket.

Asszertivitás

Olykor nagyon nehéz kiállni saját magunkért. Nehéz nemet mondani vagy nehéz úgy viselkedni, hogy ne bántsuk meg a másikat vagy éppen bennünket ne érjen fájdalom. Azonban vannak trükkök, amelyekkel könnyebben boldogulunk a kommunikáció útvesztőjében. Ebben pedig az asszertivitás segíthet bennünket. Mi is az asszertivitás és tanulható-e? Erről szól az előadás.

Zenei célkitűzés - a banda közös útja

Életem során több lehetőségem is volt arra, hogy zenekarban zenélhessek. Ezek a próbálkozások legtöbbször kudarcba fulladtak, ezért elkezdtem elemezni, értékelni az okokat.

Ennek eredményeképpen döbbentem rá arra, hogy minden kezdeményezésnél hiányzott a közös célkitűzés, az elvárások és tervek megfogalmazása.

Workshopommal pontosan abban segítem a zenekarokat, legyen az kezdő, újrakezdő vagy már egy ideje együtt zenélő társaság, hogy a célkitűzés az alkotási folyamat része lehessen.